Το 7ο Γυμνάσιο στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

          Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου η β’ τάξη του 7ου Γυμνασίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών στη Θεσσαλονίκη για να θαυμάσει την έκθεση με τίτλο <Θησαυροί Φιλελληνικής Ζωγραφικής> από τη Συλλογή του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός.

          Πρόκειται για πίνακες ζωγραφικής φιλοτεχνημένους από Ευρωπαίους ζωγράφους που συνδέθηκαν με το Φιλελληνικό κίνημα. Η συλλογή είναι μοναδική, αφενός διότι στους δημιουργούς συγκαταλέγονται επιφανείς Ευρωπαίοι ζωγράφοι όπως οι Ιταλοί L. Lipparini, C. Dell’Acqua, F. Agricola, οι Γερμανοί Peter von Hess, J.C. Perlberg, L. Lange, C. Rottmann, οι Άγγλοι D. Dighton, E. Lear, G.P. Reinagle, οι Γάλλοι A.M. Colin, P. Bonirote, o Δανός M.C.W. Rørbye. Αφετέρου, διότι οι παραστάσεις αγγίζουν όλες τις πτυχές του Φιλελληνισμού, την αρχαιολατρεία των καλλιεργημένων Ευρωπαίων, τη συμπαράσταση του Χριστιανικού κόσμου και τη συμπάθεια των απανταχού φιλελευθέρων.

          Οι μαθητές μας απήλαυσαν πραγματικά την έκθεση, καθώς χωρίστηκαν σε τρεις μεγάλες ομάδες και ξεναγήθηκαν ξεχωριστά η κάθε ομάδα από έμπειρούς ξεναγούς με τρόπο διαδραστικό και εκπαιδευτικό. Στο τέλος χωρίστηκαν σε μικρότερες υποομάδες, όπου τους μοιράστηκε φύλλο εργασίας με τα σημαντικότερα έργα της έκθεσης. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να επιστρέφουν στο έργο που αφορούσε στην ερώτηση και να συμπληρώνουν τους τίτλους των έργων, τους δημιουργούς τους και άλλες πληροφορίες που ζητούνταν σε μορφή σταυρόλεξου, ακροστιχίδας ή αντιστοίχισης. Οι μαθητές έδειξαν αμείωτο ενδιαφέρον από την αρχή ως το τέλος της έκθεσης, πράγμα που ικανοποίησε τους συνοδούς-εκπαιδευτικούς.

          Συνοδοί των μαθητών σ΄ αυτή την επίσκεψη ήταν η κα. Δημητριάδου Παρασκευή, η κα Γεωργούλη Καλλιόπη, , ο κος Πλιάκας Γιάννης, ο κος Μανωλόπουλος Δημήτρης και ο κος Μπαμίχας Νικόλαος.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%af%ce%b4%cf%81%cf%85%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b5/