Πρόγραμμα «Δημιουργώντας Ενιαία, Θετικά και Δίκαια Σχολικά Περιβάλλοντα μέσω του Συστήματος Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς»


Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων νεανικής βίας που σημειώνονται στην εποχή μας και επειδή το Σχολείο είναι φορέας παροχής μόρφωσης με την ευρεία σημασία όρου, όχι μόνο διδάσκοντας την ύλη των μαθημάτων αλλά και προσφέροντας αρχές στους μαθητές, αποφασίσαμε να κάνουμε αντικείμενο διδασκαλίας κάποιες αξίες που θεωρούνται αυτονόητες, αλλά στην πράξη δείχνουν να μην είναι. Ελπίζουμε ότι θα προσφέρουμε έτσι στους μαθητές μας ένα όραμα για έναν καλύτερο κόσμο, όχι μόνο θεωρητικά αλλά βιωματικά.

Έτσι, το 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Δημιουργώντας Ενιαία, Θετικά και Δίκαια Σχολικά Περιβάλλοντα μέσω του Συστήματος Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς» (SWPBS/ΠροΘεΣυ), που επιχορηγείται από το ταμείο ERASMUS + (Βασική Δράση 3 – Πειραματισμοί Ευρωπαϊκής Πολιτικής). Το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός σχολικού πλαισίου που προωθεί την ενιαία εκπαίδευση, την κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη και την θετική κοινωνική συμπεριφορά όλων των παιδιών μέσα στις σχολικές μονάδες.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, θα προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε τις ανάγκες της σχολικής μας κοινότητας, να οργανώσουμε και να εκπονήσουμε ένα σχέδιο δράσης βασισμένο σε σύγχρονες διδακτικές πρακτικές και δεξιότητες διαχείρισης τάξης, ώστε να δημιουργήσουμε τις βάσεις για θετικό σχολικό περιβάλλον για όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας, που θα αποτελέσει ένα ασφαλές κοινωνικό και μαθησιακό περιβάλλον.

Το Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2022 – 2023 θα εκπονηθεί με τη συμμετοχή των μαθητών της Α΄ τάξης του Γυμνασίου μας.


Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8e%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%b8%ce%b5%cf%84/