Το 7ο Γυμνάσιο στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Β2 και Β5 του σχολείου μας στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.Σε αυτό το ιστορικό μουσείο, αναδεικνύεται η τοπική ιστορία και η πολιτιστική ταυτότητα της Μακεδονίας, διατηρείται  ζωντανή η μνήμη των αγώνων του Ελληνισμού και  προβάλλεται ο ρόλος όχι μόνο των ιστορικών προσώπων αλλά και των καθημερινών ανθρώπων που άφησαν ανεξίτηλα ίχνη σε μια κρίσιμη ιστορική περίοδο.Οι μαθητές παρακολούθησαν την ξενάγηση στους δύο ορόφους του Μουσείου και είδαν από κοντά κειμήλια ανεκτίμητης αξίας.

Η διδακτική επίσκεψη διοργανώθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νέας Ελληνικής Γλώσσας  Β΄Γυμνασίου από τη διδάσκουσα  καθηγήτρια  κ.Ιωάννα Τσαουσίδου, με συνοδούς εκπαιδευτικούς την κα  Βασιλική Τούρλα και τον κ.Ιωάννη Πλιάκα.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούμε τις ξεναγούς του Μουσείου για την ξενάγηση που μας γέμισε συγκίνηση και περηφάνεια.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-2/