Το 7ο Γυμνάσιο σε μια θεατρική παράσταση του θιάσου «Μικρός Βορράς»

Σήμερα, 18 Μαρτίου 2019, ύστερα από εξάμηνη διδασκαλία της τραγωδίας του Ευριπίδη «Ελένη» μέσα στην τάξη, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, με συνοδούς τις καθηγήτριες Ντέφα Αλεξάνδρα, Κιτοπούλου Κυριακή, Γιολτσίδου Όλγα και Μπουρσανίδου Φωτεινή, για να παρακολουθήσουν μια ξεχωριστή θεατρική απόδοση του κειμένου που διδάσκονταν, από τον θίασο «Μικρός Βορράς».  Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές έγιναν κοινωνοί μιας εξαίσιας θεατρικής απόδοσης της «Ελένης» του Ευριπίδη και «ταξίδεψαν στον χρόνο» με τους ηθοποιούς του θιάσου, παρακολουθώντας το «δράμα» της Ελένης και του Μενελάου ζωντανά πάνω στη σκηνή.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε μέσα από την ιστοσελίδα του Σχολείου μας όλους τους συντελεστές της θεατρικής ομάδας «Μικρός Βορράς» για την απολαυστική παράσταση που μας πρόσφεραν, προσεγγίζοντας τις περιπέτειες των ηρώων με νεανική φρεσκάδα, χιούμορ, θέρμη, συγκίνηση, ευρηματικότητα και διάδραση. Μια παράσταση που ξαφνιάζει ευχάριστα με τα έξυπνα σκηνοθετικά της ευρήματα, τη νεανική μουσική και το τραγούδι, το ταλέντο των ηθοποιών, το μεράκι τους, με σεβασμό στον λόγο του τραγικού ποιητή, προσαρμοσμένη άριστα στις απαιτήσεις του εφηβικού κοινού. Ιδιαίτερα απόλαυσαν οι μαθητές μας το θεατρικό παιχνίδι που ακολούθησε την παράσταση με τη συμμετοχή τους από κοινού με τους ηθοποιούς. Ήταν πραγματικά μια θεατρική παράσταση που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών σε όλη τη διάρκεια της. Ευχαριστούμε!

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%ce%b5-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83/