Το 7ο Γυμνάσιο στην Έκθεση “Από τον Παρθένη στον Μόραλη”

Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 τα τμήματα Γ1 και Γ4 του σχολείου μας επισκέφθηκαν την έκθεση  «Αριστουργήματα της ελληνικής ζωγραφικής του 20ού αιώνα από τον Παρθένη στον Μόραλη»που φιλοξενείται στο αρχοντικό-πρώην οικία Τσαλόπουλου και αποτελεί καλλιτεχνική συνύπαρξη Ελλήνων εικαστικών δημιουργών του 20ού αιώνα.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση που περιλαμβάνει δείγματα σύγχρονων ρευμάτων όπως ο εξπρεσιονισμός, ο υπερρρεαλισμός, ο φωτογραφικός ρεαλισμός κ.α.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα γνωστών ζωγράφων όπως του Γιάννη Μόραλη, Κωνσταντίνου Παρθένη, Νίκου Εγγονόπουλου, Γιάννη Τσαρούχη, Γιάννη Γαΐτη, Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, Κώστα Τσόκλη, Παναγιώτη Τέτση, Σωτήρη Σόρογκα, Αλέκου Φασιανού, Δημήτρη Μυταρά κ.ά. 

Την επίσκεψη διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί Ιωάννα Τσαουσίδου και Πέτρος Καμίσης, με συνοδό εκπαιδευτικό τον Κώστα Χαλκιά.

Ευχαριστούμε θερμά τις ξεναγούς που μας ταξίδεψαν στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης και μας βοήθησαν να αποκωδικοποιήσουμε τα μυστικά της.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ad%ce%ba%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b8/