Το 7ο Γυμνάσιο στη Ρουμανία.

Με τη συμμετοχή του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Έκτη Διακρατική Συνάντηση Μάθησης, Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης που διεξήχθη από 22/04/23 έως 26/04/23, στην πόλη Câmpina της Ρουμανίας, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA2 με τίτλο:

«Together, beyond differences – Accept me as I am »

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι εξής χώρες: Ελλάδα, Ρουμανία, Ισπανία, Λιθουανία, Κροατία, Ιταλία.

Το σχολείο «Scoala Gymnaziala “B. P. HASDEU”», φιλοξένησε την 6η Δραστηριότητα – Συνάντηση στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και από τις άλλες χώρες – εταίρους. Η σχολική μονάδα εκπροσωπήθηκε από την Αναπληρώτρια Διευθύντρια κα Ιωάννα Τσαουσίδου, την Υποδιευθύντρια κα Στυλιανή Καραλή και τους εκπαιδευτικούς: κα Καλλιρρόη Σιαπάκα, κ. Ηλία Κώστογλου και κ. Ιωάννη Πλιάκα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία:

Να έρθουν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της Ρουμανίας μέσω της παρατήρησης, αλλά και τα εκπαιδευτικά συστήματα των άλλων συμμετεχουσών χωρών και να ανταλλάξουν διδακτικές πρακτικές ως προς τη διαφοροποιημένη – εξατομικευμένη διδασκαλία.

Να υλοποιήσουν συνδιδασκαλία με τους Ρουμάνους εκπαιδευτικούς.

Να γίνουν δεκτοί από το Δήμαρχο της πόλης Câmpina, Ιοάν-Αλίν Μολντοβεάνου, να συζητήσουν μαζί του και να γευθούν την τοπική κουζίνα στο γεύμα που παρέθεσε για τα μέλη των αποστολών του προγράμματος Erasmus+.

Να επισκεφτούν τις πόλεις της Ρουμανίας Câmpina και Brasov και να ξεναγηθούν στο κάστρο Bran.

Να ανακαλύψουν τον πολιτισμό, την ιστορία και τη θρησκευτική κουλτούρα της Ρουμανίας.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1/