Εκδρομή στην Κέρκυρα 26-28 Απριλίου 2023

Οι μαθητές/τριες της Γ΄τάξης του 7ου   Γυμνασίου Κατερίνης και οι συνοδοί – καθηγήτριες Ντέφα Αλεξάνδρα, Μιχαηλίδου Γεωργία, Κατσίκη Αμαλία, Τσορτανίδου Ανθή πραγματοποίησαν  τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή  στην Κέρκυρα από 26 έως 28 Απριλίου 2023.

Η ομάδα μας αναχώρησε το πρωί της 26ης Απριλίου με προορισμό την Κέρκυρα. Πρώτος, σύντομος σταθμός μας, τα γραφικά Ιωάννινα. Εκεί, περπατήσαμε κατά μήκος της λίμνης Παμβώτιδας, ένα φυσικό μνημείο, ζωτικής σημασίας για την πόλη και θαυμάσαμε το επιβλητικό κάστρο. Επόμενη στάση μας, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό την Κορφού (αγγλικά: Corfu), όπως την αποκαλούν οι ξένοι. Φτάνοντας στον προορισμό μας, οι πρώτες εικόνες από το νησί μας ενθουσίασαν.

Αρχικά, το σχολείο μας επισκέφτηκε το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης που στεγάζεται στο Ανάκτορο των Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου, στη βόρεια πλευρά της Σπιανάδας. Εκεί, οι μαθητές/ τριες ταξίδεψαν στην Άπω Ανατολή, μέσα από εκθέματα που αποδεικνύουν την πλούσια κουλτούρα των Ασιατικών πολιτισμών. Στη συνέχεια, ακολούθησε περιήγηση στο ενετικό κάστρο και στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού και βόλτα στον πασίγνωστο πεζόδρομο Λιστόν.


Φωτογραφικό Υλικό


Στις 27 Απριλίου, επισκεφτήκαμε την Ιερά μονή Παναγιάς Παλαιοκαστρίτσας και το μουσείο της, όπου θαυμάσαμε τα διάφορα βυζαντινά και μεταβυζαντινά κειμήλια ανεκτίμητης αξίας. Επόμενος σταθμός μας, το Μον Ρεπό. Περπατήσαμε στο κατάφυτο πάρκο του και περιηγηθήκαμε  στην νεοκλασική έπαυλη του Άγγλου αρμοστή Frederic Adam. Το ταξίδι μας στο νησί των Φαιάκων συνεχίστηκε το απόγευμα στο Κανόνι. Ο περίπατος στην πεζογέφυρα της λιμνοθάλασσας Χαλικιόπουλου, η επίσκεψή μας στο μοναστήρι της  Παναγίας των Βλαχερνών και το Ποντικονήσι μας μάγεψαν. Η μέρα μας ολοκληρώθηκε με μία ακόμη επίσκεψη στη μεσαιωνική παλιά πόλη, για να θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική της και να γευτούμε  νόστιμα κερκυραϊκά παραδοσιακά εδέσματα.

 Στις 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο μουσείο Φιλαρμονικής Ν.  Χαλικιόπουλου Μάντζαρου στην Κέρκυρα , όπου  ανάμεσα στα εκθέματά του ξεχωρίζουν το πιάνο που συνέθεσε τη μελωδία του Εθνικού μας ύμνου ο κορυφαίος μουσουργός .Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για το λιμάνι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη μοναδική αυτή εμπειρία ζωής. Τελευταίος μας σταθμός το γραφικό Μέτσοβο για ώρες ξεκούρασης και αναψυχής.

Το πρόγραμμα της εκδρομής τηρήθηκε και οι εκπαιδευτικοί-διδακτικοί στόχοι που είχαμε θέσει εξαρχής επιτεύχθηκαν στο έπακρο. Η Κέρκυρα, ως προορισμός, παρουσιάζει τεράστιο εκπαιδευτικό ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζει φυσική ομορφιά, πολυπολιτισμικότητα, ιστορία, μοναδικά μνημεία, πνευματική και μουσική παράδοση. Ευχαριστούμε τους μαθητές μας για την άψογη παρουσία και συνεργασία, και ευχόμαστε να αποκόμισαν από το ταξίδι αυτό πολύτιμες εμπειρίες για τη ζωή τους.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%ce%b5%ce%ba%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%ad%cf%81%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b1-26-28-%ce%b1%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%bf%cf%85-2023/