Το 7ο Γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη: από τον Λευκό Πύργο στην «Οδύσσεια» του Ομήρου?

Σήμερα, 9 Απριλίου 2019, οι μαθητές των τμημάτων Β1, Β2 και Β4 του Γυμνασίου μας με συνοδούς τους καθηγητές Ντέφα Αλεξάνδρα, Κιτοπούλου Κυριακή και Μπεϊνά Γιώργο, επισκέφτηκαν αρχικά τον Λευκό Πύργο, για να θαυμάσουν από κοντά το εξαίσιο μνημείο του ύστερου μεσαίωνα (15ου αι.) που ταυτίστηκε με την πόλη της Θεσσαλονίκης και αποτέλεσε σύμβολό της. Οι μαθητές περιηγήθηκαν τους έξι ορόφους του Πύργου, που αποτελεί τον μοναδικό εναπομείναντα στην παραλία από τους τρεις Πύργους που υποστήριζαν το πάλαι ποτέ θαλάσσιο τείχος της πόλης, γνώρισαν από κοντά τους εσωτερικούς χώρους του μνημείου, θαύμασαν από τον εξώστη του την υπέροχη θέα στην πόλη και στον Όλυμπο και φωτογραφήθηκαν.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα δραματοποιημένη αφήγηση του έπους της «Οδύσσειας» του Ομήρου από τον θίασο «Μικρός Βορράς». Οι ηθοποιοί με το υποκριτικό τους ταλέντο «ταξίδεψαν» τους μαθητές στις περιπέτειες του πολυμήχανου Οδυσσέα και των συντρόφων του με πολύ κέφι και μεράκι, σε μια μοντέρνα απόδοση του μύθου. Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές ευχαριστούμε μέσα από την ιστοσελίδα του Σχολείου μας τους συντελεστές της θεατρικής ομάδας «Μικρός Βορράς» για την παράσταση που μας πρόσφεραν, προσεγγίζοντας τις περιπέτειες του Οδυσσέα και των συντρόφων του με επαγγελματική συνέπεια, νεανική φρεσκάδα και διάδραση. Μια παράσταση με ζωντανή μουσική και τραγούδι, από ταλαντούχους νέους ηθοποιούς, γεμάτους ενέργεια, που καταθέτουν την ψυχή τους σ? αυτό που κάνουν. Ιδιαίτερα ευρηματικό το θεατρικό παιχνίδι που ακολούθησε την παράσταση με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών!

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd/