Το 7ο Γυμνάσιο στη Βουλή των Ελλήνων

Στις 28/29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου  οι μαθητές/τριες της Γ΄τάξης του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης με τη συνοδεία του διευθυντή Κατσαμάγκα Ταξιάρχη και των καθηγητριών  Ντέφα Αλεξάνδρας, Μιχαηλίδου Γεωργίας, Μπομπόλη Χριστίνας και της σχολικής  νοσηλεύτριας Γκούμα Καλλιόπης επισκέφθηκαν την Αθήνα στο πλαίσιο της τριήμερης εκπαιδευτικής  εκδρομής τους. Στις 28/2 οι μαθητές/τριες  πραγματοποίησαν περιήγηση στην Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου όπου δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές/τριες να έρθουν σε άμεση επαφή με έργα ζωγραφικής ,γλυπτικής ,αρχιτεκτονικής ,γνωστά από τα  σχολικά τους  εγχειρίδια, επισκεπτόμενοι μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του. Το βράδυ έκλεισε με κινηματογράφο σε έναν από τα μεγαλύτερους κινηματογράφους της πόλης.

Την επόμενη μέρα 29/2 σειρά είχε ο ιερός βράχος της Ακρόπολης καθώς και το περίφημο Μουσείο της Ακρόπολης. Η ξενάγηση των μαθητών/τριών έγινε με ξεναγό και χρήση ακουστικών για τη βέλτιστη εμπειρία τους. Το γκρουπ ξεναγήθηκε  σε όλα τα σημαντικά μνημεία όπως το  Θέατρο του Διονύσου, το Ασκληπιείο, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο ,ενώ στη συνέχεια περιηγήθηκε στα σημαντικά από τον ιερό βράχο εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης. Κατά τις απογευματινές ώρες το γκρουπ ήρθε σε επαφή με τα  μοναδικά εκθέματα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης καθώς και με το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την τελευταία μέρα 1/3 η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων όπου οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν στους χώρους της Βουλής με αποκορύφωμα την ξενάγηση στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τη συνοδεία αρμόδιου προσωπικού όπου πήραν μια γεύση από τις δημοκρατικές διαδικασίες στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής παρουσία βουλευτών. Στη συνέχεια το γκρουπ έφτασε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου παρακολούθησε την «αλλαγή της φρουράς». Το πλούσιο πρόγραμμα της εκδρομής πρόσφερε στους μαθητές/τριες πολλαπλά ερεθίσματα τόσο της μοντέρνας αισθητικής όσο και της κλασικής αρχαιότητας ενώ παράλληλα τους επικοινώνησε την επαναστατική αισθητική του νεοσύστατου ελληνικού έθνους. Η εμπειρία αυτή ολοκληρώθηκε με την Βουλή των Ελλήνων και το έντονο ενδιαφέρον που τους προκάλεσε η παρακολούθηση των δημοκρατικών διαδικασιών εν δράσει.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%cf%89%ce%bd/