Επίσκεψη στο Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου στη Λεπτοκαρυά

      Σήμερα, Τετάρτη, 6 – 3 – 2024, πραγματοποιήθηκε η διδακτική επίσκεψη των μαθητών των τμημάτων Α2 και Α4 του Σχολείου μας στο Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου στη Λεπτοκαρυά, με συνοδούς καθηγητές την κ. Κιτοπούλου Κυριακή, την κ. Ντέφα Αλεξάνδρα και τον κ. Τζηκούλη Γεώργιο, ώστε να γνωρίσουν ορυκτά  και  πετρώματα  του Ολύμπου και απολιθώματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που φιλοξενούνται στο Μουσείο.

      Οι μαθητές του Σχολείου μας ξεναγήθηκαν στην συλλογή πετρωμάτων και απολιθωμάτων του Μουσείου, ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του Μουσείου, κ. Αρζάνα Γεώργιο, για τις διάφορες ετυμολογίες του ονόματος του Ολύμπου, συζήτησαν για τους μύθους που σχετίζονται με τον Όλυμπο και την πιερική γη, ερμήνευσαν τα ονόματα πετρωμάτων του Ολύμπου και άλλων περιοχών της Ελλάδας, ενημερώθηκαν για τη σύσταση και τον τρόπο δημιουργίας τους, είδαν και έπιασαν διάφορα πετρώματα και προσπάθησαν να θυμηθούν τα ονόματά τους, μέσα από ένα παιχνίδι ερωτήσεων και ανταμοιβών που κινητοποίησε το ενδιαφέρον τους.

      Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές εκφράζουμε μέσα από την ιστοσελίδα του Σχολείου μας τις θερμές ευχαριστίες μας στον κύριο Γιώργο, που με μια παραστατικότατη αφήγηση, με παιγνιώδη τρόπο, με ζωντάνια και χιούμορ μάς πρόσφερε με διαδραστικό τρόπο μια όμορφη ξενάγηση στην γεωλογία, τη μυθολογία και την προϊστορία μαζί.

Οι μαθητές των τμημάτων Α2, Α4 και οι συνοδοί καθηγητές

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%b3%ce%b5%cf%89%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf/