Το 7ο Γυμνάσιο στην Έκθεση Φωτογραφίας “Η Ελληνίδα στον πόλεμο”

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ2 του σχολείου μας επισκέφθηκαν την έκθεση  Φωτογραφίας   “Η Ελληνίδα στον πόλεμο”, στην Αστική Σχολή Κατερίνης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συμβολή και την συμμετοχή των Ελληνίδων στους αγώνες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας, μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Στόχος της έκθεσης ήταν η απόδοση της οφειλόμενης ελάχιστης τιμής στις γυναίκες της χώρας μας, καθώς και η ανάδειξη, για εκπαιδευτικούς σκοπούς, των αγώνων των επώνυμων και ανώνυμων Ελληνίδων που πρωτοστάτησαν για την ελευθερία του τόπου μας, λειτουργώντας παράλληλα ως φύλακες των ηθικών και κοινωνικών μας αξιών.

Το σπάνιο υλικό της έκθεσης το οποίο ευγενώς παραχωρήθηκε από ιστορικούς φορείς της χώρας μας (Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Πολεμικό Μουσείο, Σχολή Ευελπίδων κα.) συνοδευόταν  από κείμενα έγκυρων ιστορικών και μουσειολόγων.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Τσαουσίδου Ιωάννα, Κατσίκη Αμαλία και Γιολτζίδου Όλγα.

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ad%ce%ba%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1%cf%82-2/