Το 7ο Γυμνάσιο στη Σικελία

Με τη συμμετοχή του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Πρώτη Διακρατική Συνάντηση Μάθησης, Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης που διεξήχθη από 22/11/21 έως 26/11/21, στην πόλη   Torrenova της  Σικελίας , στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA2 με τίτλο:

«Together , beyong differences – Accept me as I am »

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι εξής χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Λιθουανία, Ρουμανία, Κροατία.

Το σχολείο « Sciola Statale Secondaria Di 1ο  Grado – Rocca di Capri Leone» , φιλοξένησε την 1η  Δραστηριότητα – Συνάντηση στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και από τις άλλες χώρες – εταίρους. Η σχολική μονάδα εκπροσωπήθηκε από την Υποδιευθύντρια κα Ιωάννα Τσαουσίδου και τους εκπαιδευτικούς : κα Όλγα Γιολτσίδου, κα Αμαλία Κατσίκη, κα Καλλιρρόη Σιαπάκα, κ. Ιωάννη Πλιάκα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία :

 

Nα έρθουν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιταλίας μέσω της παρατήρησης αλλά και τα εκπαιδευτικά συστήματα των άλλων συμμετεχουσών χωρών και να ανταλλάξουν διδακτικές πρακτικές ως προς τη διαφοροποιημένη – εξατομικευμένη διδασκαλία.

 

Να επισκεφτούν την πόλη Torrenova της Σικελίας, να ξεναγηθούν στην πόλη Tindari που ιδρύθηκε από τον Διονύσιο τον Πρεσβύτερο.

Να ανακαλύψουν τον πολιτισμό, την ιστορία και τη θρησκευτική κουλτούρα της Σικελίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b1/