Το 7ο Γυμνάσιο σε πολιτιστική περιήγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, 2-12-16, ημέρα Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων Β2, Β3 του Σχολείου μας στην Θεσσαλονίκη, με συνοδούς καθηγητές την κ. Κιτοπούλου Κυριακή, την κ. Ντέφα Αλεξάνδρα και την κ. Φίσκα Ευανθία, α. σε μια περιήγηση με την πολιτιστική γραμμή  του ΟΑΣΘ σε ελληνιστικά, ρωμαϊκά και βυζαντινά μνημεία της πόλης, καθώς και β. σε ξενάγηση στο μουσείο του Λευκού Πύργου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Μεσαιωνικής και Νεότερης Ιστορίας της Β΄ τάξης.

Οι μαθητές είδαν από κοντά, μεταξύ άλλων, τα Θεοδοσιανά τείχη της πόλης, την Αψίδα του Γαλέριου, τη Ροτόντα, τα ρωμαϊκά ευρήματα του Ιππόδρομου, εκκλησίες, όπως τον Άγιο Δημήτριο και την Αγία Σοφία. Επίσης, παρακολούθησαν ενημερωτικό βίντεο από τα πολυμέσα του λεωφορείου. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το μουσείο του Λευκού Πύργου και ταξίδεψαν στην ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης, μέσα από τα εκθέματά και τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πολυμεσικές παρουσιάσεις. Οι μαθητές, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είχαν ξεναγηθεί στο παρελθόν στον Λευκό Πύργο, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την ατμόσφαιρα, τους χώρους και την αξιοποίησή του για την ενημέρωση του κοινού.

 

                                                                                                                                                                            Οι μαθητές του Β2 και Β3 και οι συνοδοί καθηγήτριες

%ce%b22

%ce%b23

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ae%ce%b3%ce%b7%cf%83/