Το 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης ξεναγείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, Τετάρτη, 23 ? 1 ? 2019, πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης η εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων Α3, Α5 του Σχολείου μας με συνοδούς καθηγήτριες την κ. Καραλή Στυλιανή, την κ. Κιτοπούλου Κυριακή και την κ. Καραμήτρου Βασιλική, για την ξενάγηση των μαθητών στο Μουσείο, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας και της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας.

Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες και με την καθοδήγηση των συνοδών καθηγητριών ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του μουσείου και μελέτησαν επιλεγμένα εκθέματα της προϊστορικής, της γεωμετρικής, και της αρχαϊκής εποχής. Οι μαθητές παρατήρησαν τα εκθέματα του μουσείου, προβληματίστηκαν, διατύπωσαν απορίες και έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις, συνδυάζοντας τις πληροφορίες που άντλησαν από το μουσειακό υλικό με τις γνώσεις που απέκτησαν στη διάρκεια των μαθημάτων για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Έτσι, απέκτησαν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την αρχαιότητα, εφόσον τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου την ιδιωτική ζωή των αρχαίων Ελλήνων, τα επαγγέλματα, τη λατρεία και τις ταφικές τους συνήθειες, πτυχές της δημόσιας και κοινωνικής ζωής, την οργάνωση της ζωής των πολιτών στο πλαίσιο της πόλης ? κράτους. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από την αίθουσα «ο χρυσός των Μακεδόνων», όπου εκτίθενται εκθαμβωτικά χρυσά αντικείμενα εξαιρετικής τεχνικής, που αναδεικνύουν την οικονομική ευρωστία και την καλαισθησία των αρχαίων Μακεδόνων.

Οι μαθητές των τμημάτων Α3, Α5 και οι συνοδοί καθηγήτριες.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84-2/