ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Γ1, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ – Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΙΕΡΙΚΗ ΓΗ

Ο τόπος μας – Η αρχαία πιερική γη – Οδηγός ξενάγησης

                 Ο τουριστικός οδηγός των αρχαίων μνημείων της πιερικής γης που ακολουθεί είναι αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας των μαθητών του τμήματος Γ1 του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας.

                 Οι μαθητές, ασκούμενοι στην παραγωγή ερευνητικής εργασίας στην 1η ενότητα του βιβλίου της Νεοελληνικής Γλώσσας Γ΄ Γυμνασίου, χωρίστηκαν σε ομάδες και αναζήτησαν πληροφορίες για τα αρχαία μνημεία του τόπου μας, της πιερικής γης. Στόχος του εγχειρήματος ήταν η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού οδηγού, ο οποίος θα ενημέρωνε τους επισκέπτες της περιοχής μας αλλά και τους κατοίκους της, για τους θησαυρούς που κρύβει ο τόπος μας, κινώντας τους το ενδιαφέρον να γνωρίσουν από κοντά περιοχές του νομού μας με φυσική ομορφιά και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Έτσι, οι μαθητές εξοικειώθηκαν με την έρευνα στο διαδίκτυο και με τη δημιουργία κειμένου σε συγκεκριμένο επικοινωνιακό πλαίσιο, ενώ παράλληλα γνώρισαν και οι ίδιοι τα αξιοθέατα της ιδιαίτερης πατρίδας τους, της Πιερίας.

Η φιλόλογος του τμήματος, Κιτοπούλου Κυριακή

13 Ιανουαρίου 2019

Ακολουθεί σύνδεσμος με το αρχείο Οδηγός ξενάγησης Αρχαίας Πιερικής γης.

1. ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΙΕΡΙΚΗΣ ΓΗΣ_2018-2019

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%83-%ce%bc%ce%b1%cf%83-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b1%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b3%ce%b7/