Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη

Στις 26 ? 2 ? 2016 η ομάδα του σχολείου μας που συμμετέχει στο πρόγραμμα για την Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό «και όμως μπορείς? μελέτες περιπτώσεων» πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη, για να συμμετάσχει στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την Ενδοσχολική Βία «στις παρέες λέμε ¨να騻. Τους μαθητές συνόδευσαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος, κ.Κιτοπούλου Κυριακή και κ. Ντέφα Αλεξάνδρα.

Οι μαθητές με τρόπο βιωματικό ? συμμετοχικό προβληματίστηκαν για τα όρια της εφηβικής συμπεριφοράς, για την παρουσία του φαινομένου του εκφοβισμού στη ζωή μας και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής του και αντάλλαξαν απόψεις, διαμορφώνοντας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του θέματος, ενώ παράλληλα απέκτησαν μια πρώτη επαφή με τη δημιουργία μιας κινηματογραφικής ταινίας και παρήγαγαν τη δική τους ταινία με θέμα την ενδοσχολική βία.

Οι μαθητές με πολύ ενδιαφέρον και δημιουργική διάθεση συμμετείχαν στις συζητήσεις και τις δράσεις σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ενώ δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την όλη τη διαδικασία, ενώ είδαν το θέμα της βίας που ασκείται στα σχολεία από εντελώς νέα οπτική γωνία. Επιπλέον πήραν μία γεύση της καλλιτεχνικής κινηματογραφικής παραγωγής.

 1 2 34

 

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%ba%ce%b9/