Εκδρομή στη Βουλή των Ελλήνων – Αθήνα

Στις 17, 18 και 19 Μαρτίου 2016 71 μαθητές του σχολείου μας με τη συνοδεία των συνοδών καθηγητών τους κ. Ντέφα Αλεξάνδρας, κ. Μπουρσανίδου Φωτεινής, κ. Κατσίκη Αμαλίας και κ. Μπεϊνά Δημήτρη επισκέφτηκαν το ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην αίθουσα του Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά και να παρακολουθήσουν ένα σύντομο κομμάτι συζήτησης της ολομέλειας καθώς εκείνη την ώρα συνεδρίαζε.

Στη συνέχεια στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ταξίδεψαν στα χρόνια του Ιουστινιανού και έζησαν μέσω της εικονικής πραγματικότητας το χτίσιμο της Αγίας Σοφίας. Το ταξίδι στο χρόνο συνεχίστηκε με την ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης και στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης. Αυτή τη φορά οι μαθητές μας θαύμασαν από κοντά τα επιτεύγματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού μας, τον Παρθενώνα και άλλα κτίρια και ιερά καθώς και τα περίφημα ελεύθερα αναθηματικά γλυπτά, καθώς και σύνολα αρχιτεκτονικών γλυπτών που κοσμούσαν τα οικοδομήματα. Ψυχαγωγήθηκαν με την θεατρική παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου και διασκέδασαν χορεύοντας και τραγουδώντας σε ταβέρνα στου Ψυρρή. Η επίσκεψη στην Αθήνα τελείωσε με τις πιο άριστες εντυπώσεις για  μαθητές και εκπαιδευτικούς.

4 1 2 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%ce%b5%ce%ba%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%cf%89%ce%bd-%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bd%ce%b1/