Το 7ο Γυμνάσιο συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Πλάθω το είδωλό μου”

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 τα τμήματα Α2 και Α4 του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Πλάθω το είδωλό μου”.

Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια ρόλων και παρατήρησης στους χώρους της έκθεσης και κατόπιν σε βιωματικό εργαστήριο, όπου κατασκεύασαν πήλινα αντίγραφα από αρχαία ειδώλια με την καθοδήγηση εκπαιδευτριών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνοδεύει την περιοδική έκθεση «Ειδώλιο, ένας μικρόκοσμος από πηλό», η οποία περιλαμβάνει 670 πήλινα ειδώλια από τη Νεολιθική ως τη ρωμαϊκή περίοδο.

Η γλαφυρότατη ξενάγηση στην περιοδική έκθεση από τον κ.Τσούγγαρη Χαράλαμπο, που συμμετείχε στο σχεδιασμό του προγράμματος και η ευγενική καθοδήγηση των εκπαιδευτριών στο βιωματικό εργαστήριο έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες να προβληματιστούν, να γνωρίσουν από κοντά τα ανεκτίμητης αξίας ειδώλια της έκθεσης αλλά κυρίως να νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας.

Την επίσκεψη διοργάνωσε η κ.Φίσκα Ευανθία στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, με συνοδούς την κ.Ιωάννα Τσαουσίδου και την κ.Γεωργία Μιχαηλίδου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%85/