Το 7ο Γυμνάσιο στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Β2 και Β5  επισκέφθηκαν το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο για να προσφέρουν ρούχα παιχνίδια και βιβλία στα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή.

Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» επιδιώκει να προσφέρει τους βασικούς όρους της οικογενειακής ζωής σε παιδιά των οποίων οι γονείς είτε δεν υπάρχουν πλέον στη ζωή, είτε δεν μπορούν να διατηρήσουν την ευθύνη της γονικής μέριμνας για διάφορους λόγους. Ο σκοπός αυτός πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ανάπτυξης του παιδιού κατά το πρότυπο της οικογένειας που αποτελεί το θεμελιώδες κύτταρο της κοινωνίας. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκεται η ψυχονοητική ανάπτυξη και κοινωνική ένταξη των παιδιών που έχουν χάσει την στήριξη αυτή και που είναι απαραίτητη για να ενταχθούν ως αυτόνομα και ολοκληρωμένα μέλη στην Ελληνική κοινωνία και ακολούθως στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό αποτέλεσε αφορμή για προβληματισμό, συγκίνηση αλλά και θαυμασμό για το έργο που επιτελείται εκεί αθόρυβα και τόσο αποτελεσματικά από πολλούς εθελοντές και στηρίζεται στην προσφορά και την συμπαράσταση των συνανθρώπων μας.

Την επίσκεψη διοργάνωσε η κ.Ιωάννα Τσαουσίδου στο πλαίσιο του μαθήματος της Ν.Ε.Γλώσσας και τους μαθητές συνόδευσαν ο κ.Ιωάννης  Πλιάκας και ο κ. Κωνσταντίνος Χαλκιάς.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%87%cf%89%cf%81/