Το 7ο Γυμνάσιο σε συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Στις, 2 ? 11 ? 2018, ημέρα Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ τάξης του Σχολείου μας στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με συνοδούς καθηγήτριες τις κυρίες Καραλή Στέλλα, Ντέφα Αλεξάνδρα, Μπουρσανίδου Φωτεινή, Κιτοπούλου Κυριακή, και Παπαθανασίου Πηνελόπη, για να παρακολουθήσουν τη γενική πρόβα της συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, που είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 150 χρόνων από το θάνατο του Ιταλού συνθέτη Gioacchino Rossini, και των 200 χρόνων από τη γέννηση του Γάλλου συνθέτη Charles Gounod.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές εντυπωσιασμένοι παρακολούθησαν τους εξαίρετους μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης να εκτελούν αποσπάσματα από όπερες του G. Rossini και του Ch. Gounod υπό την αριστοτεχνική καθοδήγηση του σπουδαίου Γερμανού μαέστρου Jens Georg Bachmann και θαύμασαν τους νέους ταλαντούχους τραγουδιστές της όπερας, την μεσόφωνο Σταματία Μολλούδη, τις σοπράνο Δανάη Κυρίτση και Σοφία Μπερμπερίδου και τον βαρύτονο Γιώργο Σοφιαλίδη, που ερμήνευσαν με την πλούσια φωνή τους τραγούδια από όπερες των δύο κορυφαίων συνθετών.

Παράλληλα οι μαθητές μας ενημερώθηκαν από την παρουσιάστρια της εκδήλωσης για το μουσικό είδος της όπερας,  και για όρους που σχετίζονται με αυτό, καθώς και για τον σημαντικό ρόλο του μαέστρου στον συντονισμό ενός τόσο μεγάλου μουσικού συνόλου, όπως είναι η Συμφωνική Ορχήστρα. Ήταν μια σημαντική εμπειρία για τους μαθητές, αφού συνέβαλε στην μουσική καλλιέργειά τους: γνωρίστηκαν με ένα νέο γι? αυτούς μουσικό είδος ? στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι μαθητές δήλωσαν στην παρουσιάστρια της εκδήλωσης ότι παρακολουθούσαν όπερα για πρώτη φορά.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές εκφράζουμε μέσα από την ιστοσελίδα του Σχολείου μας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στους νέους τραγουδιστές της όπερας και στον μαέστρο τους για  εκπληκτική μουσική εμπειρία που μας πρόσφεραν.

Οι μαθητές της Β τάξης και οι συνοδοί καθηγητές.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba/