Το 7ο Γυμνάσιο στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Την  Πέμπτη 1-2-18 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων Γ1, Γ3 του Σχολείου μας στο Πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, με συνοδούς καθηγήτριες την κ. Κιτοπούλου Κυριακή, την κ. Ντέφα Αλεξάνδρα και την κ. Κοκκίνου Αριστέα, για να ξεναγηθούν σε ιστορικά κειμήλια του 19ου και του 20ου αι., όπως πολεμικά οχήματα, μαχητικά αεροπλάνα, τορπίλες, όπλα (τουφέκια, πιστόλια, ξίφη) που χρησιμοποιήθηκαν κατά καιρούς από τον ελληνικό στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία, ελληνικές και ξένες στρατιωτικές στολές, φωτογραφίες, παράσημα, έγγραφα, επιστολές, και άλλα ατομικά είδη των στρατιωτών, χάρτες, πίνακες ζωγραφικής με θέμα τις σημαντικότερες στιγμές των πολεμικών συρράξεων, φωτογραφίες και υλικό από τη ζωή της τραγουδίστριας του ελληνοϊταλικού πολέμου, Σοφία Βέμπο.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν χωρισμένοι σε δύο ομάδες από τους ξεναγούς του μουσείου στους τρεις ορόφους του και στον αύλιο χώρο, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ξενάγηση και είδαν από μια άλλη οπτική γωνία ιστορικές περιόδους, όπως του μακεδονικού αγώνα, των βαλκανικών πολέμων, των α΄ και β΄ παγκοσμίων πολέμων κ. ά.,  αναβιώνοντας, έτσι, παλιότερες ιστορικές εποχές μέσα από τα εκθέματα που γνώρισαν στο μουσείο. Μετά το τέλος της ξενάγησης οι μαθητές περιηγήθηκαν πάλι τα εκθέματα βγάζοντας φωτογραφίες.

Οι συνοδοί καθηγήτριες και οι μαθητές μας νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους συντελεστές του πολεμικού μουσείου Θεσσαλονίκης για την πολύ ενδιαφέρουσα δίωρη ξενάγηση που μας πρόσφεραν στο εσωτερικό του μουσείου και στον αύλιο χώρο του κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μας.

 

Οι μαθητές του Γ1 και Γ3 και οι συνοδοί καθηγήτριες

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%b8%ce%b5-2/