Το 7ο Γυμνάσιο στο Πολεμικό Μουσείο και το Μουσείο Κινηματογράφου.

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 το 7ο Γυμνάσιο πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο και το Μουσείο Κινηματογράφου .

Το τμήμα Γ4 επισκέφτηκε το Πολεμικό Μουσείο και παρακολούθησε την ξενάγηση στη μόνιμη συλλογή του μουσείου που εκτίθεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου και η οποία παρουσιάζει τη συνεχή πορεία του Ελληνισμού στον 19ο και στον 20ο αι. με έμφαση στις συγκρούσεις και στις πολεμικές συρράξεις.  Ειδικότερα παρουσιάστηκαν  εκτενώς η επανάσταση του 1821, ο Μακεδονικός Αγώνας, οι Βαλκανικοί πόλεμοι, ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940-41, η εισβολή των γερμανικών δυνάμεων και οι μάχες στη γραμμή Μεταξά, η Μάχη της Κρήτης, η Εθνική Αντίσταση στην Ελλάδα και η δράση του ελληνικού στρατού στη Μέση Ανατολή και η απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Άξονα. Τους μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής του σχολείου κ.Κατσαμάγκας Ταξιάρχης και ο εκπαιδευτικός κ.Κώστογλου Ηλίας.

Το τμήμα Γ2 επισκέφθηκε το  Μουσείο Κινηματογράφου για να συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ματιές στα γεγονότα! το οποίο  μεταχειρίζεται τον κινηματογράφο ως πεδίο ιστορικής έρευνας. Ξεκινώντας  συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός του Κραχ του 1929 της σχολικής ύλης, οι μαθητές του σχολείου μας  παρακολούθησαν κινηματογραφικά αποσπάσματα,σύγκριναν τις διαφορετικές οπτικές προβολής του ίδιου θέματος από τον σκηνοθέτη και προβληματίστηκαν για το ιστορικό επίπεδο ανάγνωσης μιας φιλμικής αφήγησης.Οι μαθητές μας εμβάθυναν στην ενότητα “Η οικονομική κρίση μέσα από τα μάτια των παιδιών”, ενώ παράλληλα απέκτησαν μια πρώτη επαφή με τη δημιουργία μιας κινηματογραφικής ταινίας και παρήγαγαν τη δική τους ταινία με θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης.Η διδακτική επίσκεψη διοργανώθηκε στο  πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας Γ΄Γυμνασίου από τη διδάσκουσα του μαθήματος κα Ιωάννα Τσαουσίδου, με  συνοδό εκπαιδευτικό  την κα Ουρανία Ζαχαρτζή.

 

Created with Nokia Smart Cam

Created with Nokia Smart Cam

Created with Nokia Smart Cam

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9/