Το 7ο Γυμνάσιο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

 

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Α4 και Β4 του σχολείου μας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με συνοδούς τις καθηγήτριες κ. Ζαχαρτζή Ουρανία, Γώγου Πωλίνα ? Μαρκέλλα και κ . Συμεωνίδου Μαρία για να παρακολουθήσουν τη γενική πρόβα της συναυλίας «Κύκλος Μπετόβεν» από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, όπου και παρουσιάστηκαν έργα του μεγάλου μουσουργού. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την προετοιμασία και το στήσιμο μιας μουσικής συναυλίας και να ακούσουν εξαιρετικούς μουσικούς, όπως ο ταλαντούχος πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος, ο διευθυντής ορχήστρας Βασίλης Χριστόπουλος, και φυσικά τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Επίσης, στα παιδιά προσφέρθηκε έντυπο υλικό με την αφίσα, το πρόγραμμα της συναυλίας, βιβλιαράκι και σελιδοδείκτης με τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης για τη μοναδική μουσική εμπειρία.

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%ad%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83/