ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Οι μαθητές  του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης  στις 26 Οκτωβρίου 2018 τίμησαν με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, κας Κόκουβα Αρετής και του κου Κώστογλου Ηλία, τη γιορτή της σημαίας και τον ηρωικό αγώνα του Ελληνισμού το 1940.

Μέσα από επετειακά κείμενα, τραγούδια αλλά και σχετικό οπτικό-ακουστικό υλικό, ταξίδεψαν με σεβασμό και περηφάνια στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας.Στη συνέχεια ακολούθησε η παράδοση της σημαίας από το Διευθυντή του σχολείου  κ. Νικολή Χρήστο καθώς και η απονομή βραβείων και αριστείων προόδου στους μαθητές μας.

Η επέτειος που τιμούμε σήμερα ας είναι λοιπόν μια ευκαιρία να αναστοχαστούμε την ημέρα εκείνη ως μια σπουδαία στιγμή υπέρβασης του ατομικού έναντι του συλλογικού καλού και ακόμα ως άρνηση υποταγής στη βία και τη βαρβαρότητα.

Με την πεποίθηση ότι η θυσία τους δεν πήγε χαμένη, σήμερα περισσότερο από άλλοτε, ας κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη τους -ιδιαίτερα όλοι εμείς που αποτελούμε την εκπαιδευτική κοινότητα- και ας εμφυσήσουμε στα παιδιά μας την αγάπη στην ελευθερία και την ειρήνη, την αλληλεγγύη, αλλά και τον σεβασμό στα δικαιώματα όλων των συνανθρώπων μας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-28%ce%b7%cf%82-%ce%bf%ce%ba%cf%84%cf%89%ce%b2%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85-2018/