Το 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης ξεναγείται στο Μεγάλο Μετέωρο

    Την  Πέμπτη 11 ? 10 ? 2018,  πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στα Μετέωρα και συγκεκριμένα στην «Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ή Μεγάλου Μετεώρου», με συνοδούς τους καθηγητές: κ. Ζιάρα Κων/νο, κ. Μπουρσανίδου Φωτεινή, κ. Ντέφα Αλεξάνδρα και κ. Κιτοπούλου Κυριακή, στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές μέσα σε ένα φυσικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς και θέας, ανεβήκαμε τα 146 σκαλοπάτια που μας οδήγησαν 500 μέτρα πάνω από το έδαφος στο παλαιότερο και μεγαλύτερο από τα συνολικά 24 μοναστήρια των Μετεώρων, χτισμένο στα μέσα του 14ου αι. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας ξεναγηθήκαμε στους δαιδαλώδεις χώρους της Μονής, το κελάρι, το παλαιό μαγειρείο, το σκευοφυλάκιο που φιλοξενεί ιερές εικόνες και άμφια, τη βιβλιοθήκη με σπάνια χειρόγραφα και ιερά κειμήλια, το οστεοφυλάκιο, το καθολικό της μονής, όπου θαυμάσαμε την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, τις εξαιρετικές τοιχογραφίες και το αριστοτεχνικό ξυλόγλυπτο τέμπλο, ξεκουραστήκαμε στις περιποιημένες αυλές της Μονής και απολαύσαμε τη θέα που προσφέρεται απλόχερα. Οι μαθητές εκδήλωσαν τον θαυμασμό τους για όλες εκείνες τις Μονές που ήταν σκορπισμένες στους γύρω βράχους ως φυσική συνέχειά τους και εξέφρασαν την απορία πώς χτίστηκαν τόσο πολλές μονές που μοιάζουν να κρέμονται πάνω στους απόκρημνους και απρόσιτους βράχους.

Καθηγητές και μαθητές αποχωρήσαμε από τη Μονή με το αίσθημα του δέους απέναντι στη δύναμη της φύσης και της ανθρώπινης πίστης που δημιούργησαν αυτό το μαγικό σκηνικό?

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης και οι συνοδοί καθηγητές.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84/