Το 7ο Γυμνάσιο στα Ιωάννινα

Την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 η Γ΄τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε την ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη στα Ιωάννινα.

Οι μαθητές μας απόλαυσαν τη διαδρομή γύρω από τη θρυλική λίμνη με το νησάκι, το μοναδικό νησί σε λίμνη,πηγή ζωής και πραγματικό στολίδι της πόλης.  Το νησάκι φιλοξενεί  μικρό οικισμό και διάφορα μνημεία και αξιοθέατα, όπως η τελευταία κατοικία του Αλή Πασά.

Επισκέφθηκαν το κάστρο των Ιωαννίνων που χτίστηκε το 528 μ.Χ. μέσα στο πλαίσιο του σχεδιασμού του αυτοκράτορα Ιουστινιανού για την οχύρωση του Βυζαντινού κράτους.Είναι το πιο αρχαίο βυζαντινό κάστρο, το οποίο την εποχή του Αλή Πασά αποτελούσε το μεγαλύτερο διοικητικό κέντρο ολόκληρης της Ελλάδας.Το κάστρο χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα: τον εξωτερικό περίβολο, τη βορειοδυτική ακρόπολη, όπου δεσπόζει το Ασλάν Τζαμί, τη νοτιοανατολική ακρόπολη με το περίφημο Ίτς Καλέ και, τέλος, την καθαυτό Καστροπολιτεία, την παλαιά, περίτειχη πόλη των Ιωαννίνων.

Τέλος περιηγήθηκαν στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης με τα μαγαζάκια όπου πωλούνται εξαιρετικά δείγματα της τέχνης της αργυροχρυσοχοΐας των Ιωαννίνων, που είναι από τις σπουδαιότερες εκφάνσεις του ντόπιου πολιτισμού.

Την επίσκεψη διοργάνωσε η φιλόλογος Ιωάννα Τσαουσίδου και τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Αριστέα Κοκκίνου,Γεωργία Μιχαηλίδου, Όλγα Γιολτσίδου, Πωλίνα Γώγου και Ράνια Ζαχαρτζή.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b9%cf%89%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b9%ce%bd%ce%b1/