Το 7ο Γυμνάσιο στην έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Αναστορώ κι΄Αροθυμώ?.

Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 το τμήμα Γ4 του σχολείου μας επισκέφτηκε την  έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Αναστορώ κι΄Αροθυμώ?, από το προσωπικό αρχείο της κ. Ελπίδας Αθανασιάδου, που διοργάνωσε το 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στην Εκάβη.

Η διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας και τους μαθητές συνόδευσαν η διδάσκουσα κ.Ιωάννα Τσαουσίδου και η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ.Βασιλική Καραμήτρου.

Η κ. Αθανασιάδου αφού μας “ξενάγησε” με λεπτομέρεια  στις σημαντικότερες πόλεις του Πόντου και περιέγραψε με γλαφυρότατο τρόπο τις θηριωδίες των Τούρκων πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, μας ταξίδεψε με το φωτογραφικό φακό της στη σημερινή Τουρκία που βρίθει από λείψανα της μακραίωνης  ελληνικής παρουσίας στην περιοχή.

Η επίσκεψή μας στην Εκάβη και η γνωριμία μας με την κ.Αθανασιάδου αποτέλεσε  ένα μάθημα Ιστορίας αλλά και μια αφορμή για προβληματισμό και βαθιά συγκίνηση και την ευχαριστούμε πολύ.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ad%ce%ba%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1%cf%82/