Το 7ο Γυμνάσιο στο 1ο Συνέδριο Μαθητικής Δημοσιογραφίας Κατερίνης

Την  Τρίτη 27 ? 2 ? 2018 το Σχολείο μας αντιπροσωπεύτηκε στο 1ο Συνέδριο Μαθητικής Δημοσιογραφίας που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Εκάβη. Στο  Συνέδριο παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Νικολής Χρήστος, οι  υποδιευθύντριες  κ. Καραλή Στυλιανή και κ.Τσαουσίδου Ιωάννα, οι καθηγήτριες κ. Κιτοπούλου Κυριακή και κ. Ντέφα Αλεξάνδρα καθώς και οι μαθήτριες Μάνου  Ξανθή,  Χόγκας Βανέσα ? Χαρούλα  και Πιπερίδου Φωτεινή.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι ομιλητές του συνεδρίου, δημοσιογράφοι από τον χώρο των ΜΜΕ, στις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους αναφέρθηκαν στις έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες, στη σημασία της πληροφορίας στη ζωή μας, στον κώδικα ηθικής δεοντολογίας των δημοσιογράφων, στην ανάγκη προστασίας του αναγνώστη από την παραπλανητική πληροφόρηση. Δεν έλειψαν, βέβαια, και οι πρακτικές συμβουλές για τα σχολεία που ενδιαφέρονται να εκδώσουν μια εφημερίδα για πρώτη φορά, όπως συμβουλές για την οικονομική διαχείριση της σχολικής εφημερίδας και τους τρόπους εξεύρεσης εσόδων.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι Αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας, Α. Αθανασιάδου και Κ. Νούλας, στην εισήγησή τους με θέμα «Αρχαιότητες της Βόρειας Πιερίας», μας ξενάγησαν στα αρχαία ευρήματα της πιερικής γης και μας ενημέρωσαν για την επισκέψιμη Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου, που φιλοξενεί αυτά τα ευρήματα και δέχεται επισκέψεις από σχολεία για τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία θα εξοικειώσουν τους μαθητές με τον χώρο της Αρχαιολογίας.

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες εφημερίδες που εκδίδουν Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού μας, ενώ στο τέλος βραβεύτηκαν οι καλύτερες από αυτές.

Μετά το τέλος του Συνεδρίου, σε συζήτηση με τις μαθήτριές μας, σχολιάσαμε όσα ακούσαμε από τους ομιλητές και καταθέσαμε τις εντυπώσεις μας για την πρωτοτυπία, την καλαισθησία, τη φρεσκάδα και την ποικιλία της ύλης των εντύπων που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο από τα σχολεία του Νομού μας.

Ευχαριστούμε μέσα από την ιστοσελίδα του Σχολείου μας τους διοργανωτές του Συνεδρίου, που μας πρόσφεραν την ευκαιρία να γνωριστούμε με τις τόσο δημιουργικές δημοσιογραφικές μαθητικές ομάδες του τόπου μας και να πάρουμε ιδέες. Μας χάρισαν μια πλούσια και εποικοδομητική εμπειρία.

 

Οι αντιπρόσωποι του Σχολείου μας που συμμετείχαν στο Συνέδριο

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf-1%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82/