Το 7ο Γυμνάσιο σε συμφωνική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

Τι συμβαίνει όταν πέντε σπουδαστές μουσικής πρέπει να παρουσιάσουν μια συμφωνική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης;

Θα καταφέρουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων;

Την  ξεκαρδιστική συμφωνική κωμωδία με ήρωες βιολιά, τούμπες και φαγκότο, έναν υπομονετικό μαέστρο, έναν εξοργισμένο κοντραμπασίστα και πέντε φίλους αποφασισμένους για όλα, παρακολούθησαν οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Μουσικής.
Η διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Α2, Α4 και Α5 του σχολείου μας,πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, με πρωτοβουλία  της καθηγήτριας της Μουσικής του σχολείου μας κας Ουρανίας Ζαχαρτζή και  συνοδούς καθηγήτριες τις κυρίες  Ιωάννα Τσαουσίδου,  Μαρκέλλα-Πολυξένη Γώγου και Φωτεινή Μπουρσανίδου.

Οι μαθητές παρακολούθησαν στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης τη συμφωνική κωμωδία «Πάμε ορχήστρα, σε μια παραγωγή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Δημηνάκη, σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η μουσική παράσταση αποτελεί την καινούρια εκπαιδευτική παραγωγή της ΚΟΘ και έχει σκοπό να φέρει τους μαθητές σε επαφή με έργα γνωστών συνθετών και τον κόσμο της ορχήστρας.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7/