Το 7ο Γυμνάσιο δημιουργεί τη δική του κινηματογραφική ταινία στο Μουσείο Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Την  Παρασκευή 23 ? 2 ? 2018,  πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου που συμμετέχουν στην υλοποίηση του Προγράμματος «Θεατρικά μονοπάτια και ιστορικές διαδρομές», στο Μουσείο Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη, με συνοδούς τις καθηγήτριες τις κ. Ντέφα Αλεξάνδρα, Κιτοπούλου Κυριακή και Καραμήτρου Βασιλική για τη συμμετοχή τους στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Φιλμοτεχνία» του Μουσείου Κινηματογράφου.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγήτριες, κατά τη διάρκεια του α΄ μέρους του Προγράμματος, ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη του Προγράμματος του Μουσείου για τον τρόπο που μεταφέρεται ένα λογοτεχνικό έργο στον κινηματογράφο και για τον τρόπο που διαμορφώνεται η λογοτεχνική αφήγηση στον κινηματογράφο (χαρακτήρες, περιγραφές, αφήγηση, πλάνα?), προβληματίστηκαν, διατύπωσαν απορίες, απάντησαν σε ερωτήσεις, ανακαλύπτοντας τις διαφορές και τις ομοιότητες στην λογοτεχνική και κινηματογραφική απόδοση μιας ιστορίας, τις διαφορετικές «αφηγηματικές τεχνικές» που χρησιμοποιούνται για να ειπωθεί μια ιστορία στη λογοτεχνία και στον κινηματογράφο, ενώ, στο β΄ μέρος του Προγράμματος, πέρασαν στο εικονικό στούντιο του Μουσείου, όπου δημιούργησαν τη δική τους κινηματογραφική ταινία, βασισμένη στη δραματοποίηση αποσπάσματος από το «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή με τίτλο «Και έχουμε πόλεμο». Οι μαθητές επέλεξαν τα κοστούμια που ταίριαζαν στους ήρωες του σεναρίου τους, υποδύθηκαν ρόλους σκηνοθέτη, ενδυματολόγου, μακιγιέρ και άλλων παραγόντων του κινηματογράφου, μυήθηκαν στα κινηματογραφικά εφέ, και δήλωσαν ότι διασκέδασαν πολύ.

Όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα ευχαριστούμε μέσα από την ιστοσελίδα του Σχολείου μας τους υπεύθυνους του Προγράμματος «Φιλμοτεχνία», που μας χάρισαν αυτήν την ευχάριστη και εποικοδομητική εμπειρία.

 

Η Παιδαγωγική Ομάδα του Προγράμματος «Θεατρικά Μονοπάτια και Ιστορικές Διαδρομές» και οι συνοδοί καθηγητές.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba-2/