Το 7ο Γυμνάσιο σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Κινηματογράφου

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Β3 και Β4 του σχολείου μας στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, με συνοδούς καθηγήτριες τις κυρίες Ιωάννα Τσαουσίδου, Βασιλική Τούρλα και Ευανθία Φίσκα.

Οι μαθητές συμμετείχαν  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου με τίτλο “Στις παρέες λέμε ναι”,  το οποίο στόχο είχε μέσα από διαδραστικές και βιωματικές δράσεις να μετατρέψει τον κινηματογράφο σε ένα εναλλακτικό εργαλείο μάθησης και γνώσης. Πρωταρχικός σκοπός  του προγράμματος ήταν η εξοικείωση των μαθητών με την κινηματογραφική αφήγηση και τα εκφραστικά μέσα της ιδιαίτερης αυτής «γλώσσας». Επιπροσθέτως  επιδιώχθηκε  η ενεργός δημιουργική δράση των  μαθητών  αφήνοντας με τον τρόπο αυτό πολλά περιθώρια αυτενέργειας, δημιουργικότητας και έμπνευσης.Επιστέγασμα της συμμετοχής στο πρόγραμμα ήταν η δημιουργία  από τους μαθητές μικρής ταινίας, με θέμα προβλήματα που βιώνουν οι σημερινοί έφηβοι.

Η συμμετοχή στο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Κινηματογράφου αποτέλεσε για τους μαθητές μας μια εποικοδομητική και συνάμα εξαιρετικά ευχάριστη εμπειρία.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac/