Tο 7ο Γυμνάσιο στο ΚΠΕ Αρναίας

Την Τετάρτη 7/2/2018 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη του σχολείου μας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας με συνοδούς καθηγήτριες τις κυρίες Πολυξένη-Μαρκέλλα Γώγου, Ζαχαρτζή Ουρανία και Μπουρσανίδου Φωτεινή. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Ακολουθώντας ήθη-έθιμα και μουσικές παραδόσεις ιστορικών περιοχών της Ελλάδας».

Οι μαθητές υλοποίησαν το πρόγραμμα «Μες στα στενά σοκάκια της Αρναίας» όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ιστορικό τόπο της Αρναίας Χαλκιδικής μέσα από τα ήθη, τα έθιμα, τα επαγγέλματα, τα μνημεία, την παράδοση και την ιδιαίτερη οικιστική τεχνοτροπία του χωριού. Περιηγήθηκαν στον οικισμό και μέσα από διάλογο και δραστηριότητες κατανόησαν τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, τα περιβαλλοντικά προβλήματα, τη σημασία διατήρησης των δομικών υλικών του παρελθόντος αλλά και την αξιοποίηση τους στη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το προσωπικό του ΚΠΕ Αρναίας για την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία. Αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές μας.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/t%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%80%ce%b5-%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%b1%cf%82/