Το 7ο Γυμνάσιο στα ιστορικά μονοπάτια του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου.

 

Την Πέμπτη, 23-11-17, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων Γ1, Γ3 του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης στο Κιλκίς, στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων και στον χώρο του Ηρώου της Μάχης Κιλκίς ? Λαχανά, με συνοδούς καθηγητές την κ. Ντέφα Αλεξάνδρα, την κ. Κιτοπούλου Κυριακή και την κ. Μπουρσανίδου Φωτεινή.

Οι μαθητές του Σχολείου μας και οι συνοδοί καθηγητές ξεναγηθήκαμε από τον ανθυπασπιστή κ. Παναγιώτη Ζουμπούκο στο πεδίο της μάχης του Κιλκίς και ενημερωθήκαμε για την τριήμερη φονική μάχη μεταξύ Ελλήνων ? Βουλγάρων κατά τον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο (19 ? 21 Ιουνίου 1913) που απελευθέρωσε την πόλη του Κιλκίς, στήριξε την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων, όπου μελετήσαμε την μακέτα του πεδίου της μάχης, παρακολουθήσαμε ενημερωτικό βίντεο με σκηνές από το μέτωπο και «ταξιδέψαμε» στο παρελθόν μέσα από φωτογραφίες, όπλα, πολεμικές σημαίες και στολές της εποχής που εκτίθενται στο Μουσείο.

Οι συνοδοί καθηγητές και οι μαθητές μας συγκινημένοι από την εμπειρία, νιώθουμε την βαθιά ανάγκη να ευχαριστήσουμε μέσα από την ιστοσελίδα του Σχολείου μας την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Πεζικού που μας έδωσε την άδεια να επισκεφτούμε το ιερό πεδίο της μάχης του Κιλκίς ? Λαχανά, όπου χύθηκε το αίμα 8.500 περίπου Ελλήνων στρατιωτών. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον ανθυπασπιστή κ. Παναγιώτη Ζαμπούκο, για την φιλόξενη ξενάγηση και την προθυμία να ενημερώσει τους μαθητές και να λύσει τις απορίες τους.

 

Οι μαθητές του Γ1 και Γ3 και οι συνοδοί καθηγητές

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%84/