Το 7ο Γυμνάσιο σε πολιτιστική διαδρομή με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Στις 20 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων Β1, Β4 του Σχολείου μας στην Θεσσαλονίκη, με συνοδούς καθηγητές την κ. Κιτοπούλου Κυριακή, την κ. Ντέφα Αλεξάνδρα και την κ. Μπουρσανίδου Φωτεινή, σε μια ξενάγηση με την πολιτιστική γραμμή (λεωφορείο αρ. 50) του ΟΑΣΘ σε ελληνιστικά, ρωμαϊκά και βυζαντινά μνημεία της πόλης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Μεσαιωνικής και Νεότερης Ιστορίας.

Οι μαθητές είδαν από κοντά, μεταξύ άλλων, τα Θεοδοσιανά τείχη της πόλης, τον Λευκό Πύργο, τη Ροτόντα, τα ρωμαϊκά υπολείμματα  του Ιππόδρομου, τον Άγιο Δημήτριο, την Αγία Σοφία, την Παναγία Χαλκέων? παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τον ξεναγό του πολιτιστικού λεωφορείου, απάντησαν στις ερωτήσεις του, συνδέοντας έτσι την ιστορία που διδάσκονται στο σχολείο με τα μνημεία που συνάντησαν στην πόλη.

Οι συνοδοί καθηγητές και οι μαθητές μας νιώθουμε την ανάγκη να συγχαρούμε μέσα από την ιστοσελίδα του Σχολείου μας τον ΟΑΣΘ για την μονόωρη ξενάγηση που μας πρόσφερε  στα τόσα και σημαντικά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον ξεναγό μας, κ. Δημήτρη, που με την τόσο ζωντανή ξενάγηση και τις ερωτήσεις που έκανε στους μαθητές κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους και τους πρόσφερε τη χαρά να καταθέσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν από το μάθημα της Ιστορίας.

 

Οι μαθητές του Β1 και Β4 και οι συνοδοί καθηγητές

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://7gym-kater.pie.sch.gr/%cf%84%ce%bf-7%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%ae/