«

»

Μαΐ 02 2017

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Το 7ο Γυμνάσιο δημιουργεί τη δική του κινηματογραφική ταινία στο Μουσείο Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

 

Σήμερα, 26 ? 4 ? 2017, ημέρα Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των Προγραμμάτων «Διαβάζοντας Λογοτεχνία» της Β΄ Γυμνασίου και «Λογοτεχνικές Προεκτάσεις» της Γ΄ Γυμνασίου του Σχολείου μας στο Μουσείο Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη, με συνοδούς τις καθηγήτριες τις κ.: Φίσκα Ευανθία, Γιολτσίδου Όλγα, Καραλή Στυλιανή, Κιτοπούλου Κυριακή και Ντέφα Αλεξάνδρα, που υλοποιούν τα παραπάνω προγράμματα, για τη συμμετοχή τους στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Φιλμοτεχνία» του Μουσείου Κινηματογράφου.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη του Προγράμματος του Μουσείου για τον τρόπο που μεταφέρεται ένα λογοτεχνικό έργο στον κινηματογράφο (χαρακτήρες, περιγραφές, αφήγηση, πλάνα?) ανακαλύπτοντας τις διαφορετικές «αφηγηματικές τεχνικές» που χρησιμοποιούνται, για να ειπωθεί μια ιστορία στη λογοτεχνία και στον κινηματογράφο, ενώ, στη συνέχεια, πέρασαν στο στούντιο του Μουσείου, όπου δημιούργησαν τη δική τους κινηματογραφική ταινία. Οι μαθητές επέλεξαν τα κοστούμια που ταίριαζαν στους ήρωες του σεναρίου τους, υποδύθηκαν ρόλους, μυήθηκαν στα κινηματογραφικά εφέ, διασκέδασαν.

Όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα ευχαριστούμε μέσα από την ιστοσελίδα του Σχολείου μας τους υπεύθυνους του Προγράμματος «Φιλμοτεχνία», που μας χάρισαν αυτήν την ευχάριστη και εποικοδομητική εμπειρία.

 

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές.

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://7gym-kater.pie.sch.gr/site/?p=1014